Contact@Work: Contact aan het werk, Contact op het werk

In 2010 ben ik begonnen met mijn eigen onderneming. Eerst op heel kleine schaal, wat coaching naast mijn dagelijkse werk. Al gauw merkte ik dat het coachen prettiger en effectiever werkt als ik dat wandelend, buiten in de natuur doe. De natuur werkt rustgevend en troostend bij moeilijke onderwerpen, maar is ook een katalysator omdat ze spiegelt en – letterlijk – steeds een nieuw perspectief biedt. Al gauw ontstonden dan ook mijn activiteiten onder de titel:

Natuurcoach.NU

Méér dan een wandelcoach!

Natuurcoach.NU

Mindfulness als remedie voor stress en verzuim

Omdat mijn coachopleiding veel Oosterse wijsheden bevatte als acceptatie, loslaten en compassie, was de stap naar mindfulness een heel voor de hand liggende. Toen ik uit loondienst ging, was ik gedreven om de mensen in de wereld van de klantenservice (waar ik tot dan toe werkte) te gaan helpen om beter met de dagelijkse stress van het werk om te leren gaan.

Halverwege 2011 startte ik met het geven van mindfulnesstrainingen. In eerste instantie wilde ik gewoon meters maken en voegde ik het eenvoudigweg toe aan mijn Natuurcoach-website: www.natuurcoach.nu/mindfulness. Dit nam direct een enorme vlucht en ik bleef jarenlang onder dit label werken. Ik draaide de ene groep na de andere en was al snel helemaal vergeten om de zakelijke kant op te gaan. Blijkbaar was dit mijn pad, prima!

Ook de minfulness bracht ik met veel genoegen na enige tijd ook weer naar buiten. Sinds 2010 verzorgde ik begeleide loopmeditaties en stiltewandelingen onder de titel ‘Walk Your Mind’ – laat je geest uit! Omdat ik beter gevonden wilde worden in google, veranderde ik dit in:

Mindfulness in de Natuur

Mindfulness in de Natuur

Tegelijk wilde ik meer mildheid en mededogen in mijn werk brengen. Ik deed aanvullende scholing tot compassietrainer (2012) en zelfcompassietrainer (2014). Ik combineer nu mindfulness, mildheid, mededogen en DRU yoga (hartyoga) onder dit label:

Heartfulnesstraining – mindfulness en (zelf-)compassie

heartfulnesstraining

Verbinding

Na al deze groei in bewustzijn en het openen van het hart, is er nu veel ruimte en verlangen om te verbinden. Om in verbinding te leven en om anderen te begeleiden naar het onderzoeken van blokkades en naar een leven met meer liefde en verbinding.

In de loop van 2016 ben ik begonnen met het verbinden van de (zelf-)compassietrainers in Nederland en Vlaanderen. Vorig jaar heb ik een mooie website opgebouwd voor deze groep: mindfulnessenzelfcompassie.org. Sinds begin 2018 zijn we een mooie blog begonnen die we samen vullen zodat er meer licht op ons mooie werk gaat schijnen.

In 2018 heeft dit ertoe geleid dat er nog twee mooie nieuwe takken aan mijn onderneming zijn toegevoegd:

Na het volgen van verschillende trainingen op het gebied van diep luisteren, geweldloos communiceren, contemplatieve groepsdynamiek, mindfulness in relatie en in communicatie, heb ik besloten om me verder te specialiseren in het model van Susan Gillis-Chapman:

Greenzone Institute – Mindful Communiceren

Greenzone - Mindful Meeting

Toen ik eind 2017 in Delft kwam wonen, was mijn beleving dat er best veel te doen is in de stad op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, duurzaamheid en welzijn, maar dat daar nog veel te doen was in het verbinden en versterken van al deze initiatieven.

Bewust Delft – samen groeien in bewustzijn

De cirkel is rond: Contact aan het werk

Mijn logo uit 2010 is helemaal passend, alles hoort erbij en valt onder deze noemer. Contact maken met hoofd en lijf en met elkaar. En zo merken dat dit contact voor je gaat werken – je hoeft niet zo hard te werken als je het samen doet!

activiteiten Contact@Work